Строителството на жилищни сгради е ключов сегмент в съвременната градска среда, като отразява нуждите на населението за подходящо жилище. Такива проекти включват архитектурно проектиране, строителство на апартаменти и общи съоръжения, както и внедряване на модерни технологии за комфорт и устойчивост.

Строителството на ваканционни комплекси е свързано със създаването на уникални обекти за отдих и развлечение, които обикновено се намират в туристически райони и предлагат разнообразни услуги като хотели, басейни, спа центрове и др.

Бизнес сградите са от съществено значение за комерсиалната среда и включват офиси, търговски площи, ресторанти и други обекти, които подпомагат бизнес дейността.

Производствените халета са специализирани сгради, предназначени за индустриални цели, като складове, фабрики, работилници и др. Те изискват специфично проектиране и изграждане, за да отговарят на нуждите на производствените процеси.

Строителството на дървени и метални конструкции се използва за различни цели, включително за постройки като къщи, гаражи, складове, спортни съоръжения и други. Тези материали предлагат разнообразие от дизайнерски и функционални възможности, като същевременно осигуряват здравина и устойчивост.